onbetaalde zoekresultaten

onbetaalde zoekresultaten

Wat zijn onbetaalde zoekresultaten?

Onbetaalde zoekresultaten, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd, zijn de advertenties die in de zoekmachine Google onder de betaalde Ads in beeld komen. Google bepaalt met algoritmes wie bovenaan komt, in tegenstelling tot de betaalde advertenties, want daar staat de hoogste bieder op het zoekwoord bovenaan. Deze algoritmes zijn nooit helemaal bekend en ze worden ook regelmatig aangepast. Maar er zijn wel een aantal manieren bekend om dit goed neer te zetten.

 Harvey’s Mind kan jouw zoekresultaten perfect verzorgen

Hoe kun je die onbetaalde zoekwoorden dan toch beïnvloeden en verbeteren? Ten eerste door het betreffende zoekwoord per pagina goed in de tekst te verwerken. Zorg dat de inhoud ook echt over dat zoekwoord gaat en dat het werkelijk relevant is voor de bezoekers. Hoe relevanter het zoekwoord, hoe hoger de zoekmachines jouw website zullen tonen. Ook in de kopjes tussen de alinea’s moet het zoekwoord voorkomen. Als dit allemaal goed verwerkt is, zal de prijs voor de Google Ads (de Ads, de betaalde advertenties in Google) voor jou lager worden. Dit betekent dat het jou minder geld kost dan jouw concurrent om bovenaan te staan.

Metatags en interne linkjes zijn erg belangrijk

Metatags is de vakterm voor de tekst die je in de zoekmachines ziet. Als die niet is ingevuld, dan nemen de zoekmachines zelf een stukje uit de tekst op de website over. Dit is echter niet bevorderlijk voor jouw positie. De zoekmachines zullen websites met goed verzorgde metatags hoger tonen.

Een metatag bestaat uit een metatitle en een metadescription. De eerste is de titel van de onbetaalde advertentie en de tweede de beschrijving. Het is belangrijk dat deze metatags regelmatig ververst worden.

Interne linkjes zijn woorden waarop je kunt klikken en die jou dan naar een pagina leiden waar je er meer over kunt lezen. Ook dit vinden de algoritmes van de zoekmachines leuk.

Harvey’s Mind kan dit gedeelte uitstekend voor jou verzorgen. Neem even contact op en we regelen het voor je.